Najveći i najbolji akva parkovi u Srbiji

0

Obzirom da nisu svi u mogućnosti da svake godine idu na more, što zbog finansijskih poteškoća, što zbog porodičnih ili poslovnih obaveza, sačinili smo za Vas listu najboljih akva parkova u Srbiji. Čak i za one koji se odluče na 10-odnevni ili 15-odnevni odmor van granica Srbije, ovaj vodič će pomoći za izbor najbolje vrste rekreacije tokom ostalih letnjih dana.

Iako sve volimo da upoznamo čari pomorskih mesta i drugih gradova van granica naše države, to nam ništa ne vredi ukoliko najpre ne obiđemo sve bisere Srbije. Iako Srbija nema izlaz na more, ima 13 akva parkova koji privlače mnogo više turista nego čak i neke plaže na Jadranu.

To su akva parkovi: Mlavske terme (Petrovac na Mlavi), Akva Park Jagodina, Holivudlend (Ledine, Beograd), Izvor (Aranđelovac), Doljevac (Leskovac), Podina (Sokobanja), Draguljica (Jošanička banja), Petroland (Bački Petrovac), Silver Lake (Srebrno jezero), Sunny Hill (Vrnjačka banja), Banja Junaković (Apatin), Vidik (Lazarevac) i S Klub (Jakovo, Beograd). Iako je svaki od njih poseban na svoj način, mi smo za Vas izdvojili nekoliko najboljih.

MLAVSKE TERME, PETROVAC NA MLAVI

Mlavske terme je jedini Akva park u celoj Srbiji koji radi tokom cele godine.

Aquapark Mlavske terme nudi 6 bazena: 2 zatvorena i 4 otvorena i jedan sa slanom vodom. Temperatura vode je 30-40°C, a koristi se za lečenje psorijaze i kožnih i reumatskih oboljenja. Akva park ima 3 tobogana: Kobra, Džungla i Zebra, koji rade naizmenično u periodu od 12 do 20 sati. U dvorištu akva parka Mlavske terme se nalazi i smeštajni objekat Dvorac, dekorisan u stilu srednjovekovnih zamaka u kom gosti mogu uživati u vrhunskoj usluzi. A u sklopu akva parka Mlavske terme se nalaze i etno restoran sa banket salom i terasom.

Ukoliko uveče prolazite pored podnožja Homolja i naiđete na Mlavske terme, ne očajavajte. Ispred same kapije se nalazi i takozvana Bara iz čije česme teče ista voda kao i ona koja se koristi u samom objektu. Meštani okolnih mesta su česti posetioci Bare u kasnim noćnim satima.

AKVA PARK JAGODINA

U samom centru dešavanja, pored same sportske hale Jassa, okružen tržnim centrom Vivo, sa jedne strane, izletištem Potok sa druge i fudbalskim stadionom sa treće strane, nalazi se Akva Park Jagodina, koji svake godine uvodi novitete kako bi privukao što veći broj turista.

Akvapark Jagodina broji 9 bazena, prilagođene različitim uzrastima i potrebama. Veliki Olimpijski bazen na kom se skoro svakog dana održavaju takmičenja na vodi, a, osim posetioca Akva Parka Jagodina, Olimpijskim bazenom se služe i mladi plivači Jagodinskih plivačkih klubova i školica plivanja. Tu su i bazeni za najmlađe, u kojima dubina vode ne prelazi 50 cm u kojima ima više tobogana i sličnih spravica, kao i pečuraka koji iznova i iznova oduševljavaju mališane. Naravno, tu su i bazeni koji većim delom služe za silazak niz tobogane Rafting slide, Wide slide i  Super Multi slide, ali to posetioce ne sprečava da se malo dalje od tobogana kupaju.

U okviru Akva Parka Jagodina postoji i restoran, više kafića, bar, ali i teren za mini fudbal, odbojku, košarku, stoni tenis i igralište za decu.

Svake večeri, nakon prestanka bazena sa radom, u Akva Parku Jagodina se održavaju razne manifestacije, počevši od koncerata lokalnih umetnika, pa sve do Izbora za mis.
Ispred samog Akva Parka Jagodina se nalazi veliki parking koji broji 1200 mesta.

SILVER LAKE, SREBRNO JEZERO, VELIKO GRADIŠTE

Kao da samo Srebrno jezero nije imalo dovoljno sezonskih i van sezonskih posetilaca, Veliko Gradište ima još jednu senzaciju koja se nalazi na samoj obali Srebrnog jezera: akva park Silver Lake. Prelepo estetski sređen, na 2,5 hektara zemlje je smešteno 5 bazena različite dubine, okruženi ležaljkama. Osim širokim stepeništem i niz merdevine, u bazen se može ući i spustom niz otvorene i zatvorene tobogane, a za odmor i povratak energije su tu i restoran i šetalište.

Obzirom da ni ulaznica nije nešto naročito skupa, sledeći put kada odlučite da posetite lepote Srebrnog jezera, akva park Silver Lake je uvek otvoren za nove goste.

HOLLYWOODLAND, LEDINE, BEOGRAD

Akva Park Hollywoodland je mesto koje, osim klasičnih atrakcija svakog Akva Parka, nudi i sadržaje zbog kojih ćete se osećati kao najelitniji gost.

Prvi akva park u srpskoj prestonici ima otvoreni i zatvoreni deo. U zatvorenom delu se nalaze bazen za odrasle i decu sa toboganima, đakuzi, sauna, tursko kupatilo, slana soba i fitnes centar. Osim ove vrste opuštanja, akva park Holivudlend u zatvorenom delu ima i restoran i odvojeni deo za proslave rođendana.

Otvoreni deo je ukrašen velikim bazenom u obliku slova H na sredini, okruženog ležaljkama i suncobranima, a odmah pored je i manji bazen sa 3 tobogana.

Ispred Akva Parka Hollywoodland se nalazi i parking za sve posetioce.

PODINA, SOKOBANJA

Lekovite vode i borove šume i rehabilitacioni centri nisu jedina senzacija Sokobanje. Tu je i akva park Podina, koji se prostire na 1,6 ha zemlje, samo 1,5 kilometar daleko od centra Sokobanje.

U sklopu akva parka Podina se nalaze poluolimpijski bazen, bazen za decu i odrasle i bazen sa 3 tobogana, od kojih je jedan zatvorenog  tipa. Duž popločane površine akva parka se nalaze suncobrani i ležaljke za iznajmljivanje, a tu su i bar i frižideri sa sladoledima za osveženje.

Tokom sezone, akva park Podina je domaćin velikog broja sportskih, zabavnih i kulturnih manifestacija.

DRAGULJICA, JOŠANIČKA BANJA

Tik uz reku Jošanicu, smešten je manji akva park Draguljica, bazeni na otvorenom, okruženi zelenilom i plažicom, što odaje utisak kao da ste došli na pusto ostrvo u Jadranskom moru.

Veliki bazen se puni termalnom vodom temperature od otprilike 40°C, a odmah pored je i veštačko jezero koje zapravo privlači više ljudi nego bazen, zbog svoje unikatnosti.

Tu su naravno i tobogan, ali i dva đakuzija koja su slobodna za upotrebu od početka sezone.

U samom akva parku postoje i restoran i kafić sa baštom, tako da Vam osim peškira i kupaćih kostima ništa drugo nije potrebno kada posećujete akva park Draguljica.

IZVOR, ARANĐELOVAC

Akva park se nalazi u okviru hotelskog kompleksa Izvor.

Akva park Izvor ima 3 bazena sa mineranom vodom i 7 tobogana prilagođenih od najmlađih do najagilnijih posetilaca. Najviši od svih tobogana je tobogan Bumerang, koji se nalazi na visini od 22 metara.

U okviru kompleksa se naaze i igralište za decu i sportski tereni za mali fudbal, košarku i tenis, kao i restoran, picerija i poslastičarnica.

S KLUB, JAKOVO

Ostrvo sa palmama je ono što najviše obraduje najmlađe posetioce. Akva park se nalazi u sklopu hotela S Klub i poseduje 8 bazena i 12 tobogana, vodena džungla i tropski bazen sa barom u vodi za odrasle.

U sklopu S Klub akva parka su i kafe bar i restoran, a u jednom od bazena ima i veštačke talase.
Ispred S Kluba se nalazi parking za sve goste i hotela i akva parka.

SUNNY HILL, VRNJAČKA BANJA

Vrnjačka banja je sama po sebi raj za posetioce. Lekovite vode, parkovi i termomineralni izvori su glavni razlozi zbog kojih Vrnjačka banja tokom cele godine vrvi od posetilaca.

Ali, osim prirodnih bogatstava, festivali i zabavni centri privlače mnoge turiste. A postoji i jedno mesto koje spaja ova dva užitka: akva park Sunny Hill. Obzirom da se nalazi 600 metara od samog centra, ovaj akva park nije nešto preterano veliki, ali zato pruža identičan užitak kao i oni veći koji su već pomenuti na našoj listi.

U akva parku Sunny Hill se nalazi otvoreni bazen sa termalnom vodom u koji se može uplivati sa staze popločane kamenom ili uleteti iz jednog od tobogana.

U sklopu akva parka se nalazi i Spa centar sa saunom, masaža centrom, whirpool-om i ostalim savremenim spa sadržajima.

Tako da, svakog leta, kada se odlučite da prošetate poznatim šetalištem Vrnjačke banje, produžite šetnju još nekih 10ak minuta i eto Vas u jednom od najlepših akva parkova u Srbiji.

DOLJEVAC, LESKOVAC

Obzirom na to da je relativno skoro počeo sa radom, akva park Doljevac nema toliki broj atrakcija kao ostali, ali zato može parirati svakom od njih po kvalitetu usluge i jedinstvenošću sadržaja.

U akva parku Doljevac postoje polurekreativni, dečiji, a najinteresantniji najmlađima, takozvani prelivni bazen koji ima loptu koja stvara utisak talasa.

Akva Park Doljevac je jedno od mesta koje još uvek ne može imati vrhunsku reputaciju kao ostali zbog relativno kratkog postojanja, ali je definitivno akva park koji se snažno bori za titulu najboljeg akva parka u Srbiji i vredi ga posetiti.

Ukoliko odlučite da sledećeg leta obiđete i srpska letovališta u obliku akva parkova, nadamo se da će Vam ova lista uveliko pomoći da odaberete sledeću destinaciju za porodičnu ili prijateljsku rekreaciju.

Loading...

Pogledajte i ovo Još tekstova od autora