Zašto tako dobro ide prodaja stanova u Beogradu? 

0

Novi trendovi na tržištu nekretnina

Nije tajna da tržište nekretninama cveta već par godina, i da se podjednako i kupuju i prodaju stanovi u Beogradu. Statistika kaže da na jedan stan u Beogradu dolazi ni manje ni više nego 10 zainteresovanih kupaca.

Možda nam se čini dok šetamo gradom da samo vidimo nova gradilišta, i pitamo se čemu sve to, ali istina je da su ti stanovi najčešće već rezervisani i kaparisani još u izgradnji.

Vrlo malo stanova doživi sudbinu da se prodaju nakon završetka radova.

Prodaja stanova u Beogradu nikad nije bila brža, iako cena kvadrata nije pala, odnosno nije niska na tržištu. Postoje stanovi za različite kupce, odnosno za one sa plićim i dubljim džepom, iako je nepisano pravilo da se prvo prodaju garsonjere i jednosobni stanovi u blizini fakulteta.

Ono što je zanimljivo i novo u prestonici na tržištu nekretnina su kondominijumi.

Naime, investitori su se dosetili da za one klijente sa dubljim džepom ponude ovu ekskluzivu kojoj neće moći odoleti.

Kondominijumi su luksuzna stambena naselja zatvorenog tipa, koja svojim rezidentima omogućuju dodatne sadržaje u vidu parkova, teretana, garaža, sportskih terena i različitih prodavnica.

U kondominijumima možete pronaći zanimljive kafiće, bazene i saune koji su dostupni samo vlasnicima stanova, a da biste ušli u jedan ovakav kompleks zgrada potrebno je da se javite na recepciju koja radi 24 sata dnevno sedam dana u nedelji.

Prodaja stanova u Beogradu ovog tipa vrši se u četiri različite opštine, pa možete da izaberete lokaciju koja Vama odgovara, a stanovi su od 50 do 100 metara kvadratnih, dok su penthausi duplo veći od 100 do 200 kvadrata.

Što se tiče cena ovakvih stanova, morate znati da je tu kvadrat mnogo skuplji nego kod regularnih stanova, i otprilike je 2.000 evra.

Ovih stanova na prodaju je malo tako da ako baš želite da živite u ovom specifičnom stambenom konceptu morate biti u toku sa dešavanjima na tržištu.

Benefiti života porodice u kondominijumu su velike i očigledne, a to su privatnost i bezbednost Vas i Vaših ukućana.

Takođe, u ovakvim stambenim konceptima izolovani ste od buke i gužve koja se inače nalazi na bazenima, teretanama i sportskim terenima.

Ove zgrade su opremljene najnovijom tehnologijom i smart sistemima koji povezuju Vaše telefone, tablete i kompjutere sa ostalim uređajima po stanu.

Uz pomoć ovih sistema možete otključati stan, ili podesiti temperaturu klima uređaja.

O zajedničkim prostorijama poput bazena, dvorišta i sportskog igrališta se brinu unajmljeni profesionalci.

Na prvi pogled sem visine kvadrata i cene stana čini se kao da ove zgrade i koncept življenja nemaju nijednu manu.

Ovi stanovi se pre svega nude ljudima sa dubljim džepom kao zamena za luksuznu kuću koja ima sve ove sadržaje, a prednost se navodi ta, što se Vi u kući morate baviti dodatnim sadržajem ili unajmiti pomoć za to, dok je u kondominijumima to već sve rešeno.

Tako da na kraju meseca pored ostalih računa stiže Vam i jedan za održavanje zajedničkih prostorija i garažnog mesta koje se često dodatno naplaćuje.

Loading...

Pogledajte i ovo Još tekstova od autora