Dentalni turizam u Beogradu

0

Da li znate da je Beograd postao jedna od najpopularnijih destinacija kada je u pitanju dentalni turizam?

Da li kod zubara idete po preporuci i kako birate stomatološke ordinacije?

Mnogi pacijenti se radije odlučuju za stomatologa po preporuci, jer proverena usluga nema cenu.

Nadaleko se zna da su naši stručnjaci u mnogim oblastima prepoznatljivi u svetu. Među njima jesu i stomatolozi i lekari koji se bave oralnom hirurgijom.

Zato nimalo ne čudi što turisti u našu prestonicu dolaze i zbog dentalnog turizma. Cene niže, a kvalitet viši, pa zar to nije idealna prilika da se poseti stomatolog i utvrdi dijagnoza?

Preventivni pregledi – poželjni i obavezni

U svoj godišnji plan trebalo bi uvrstiti prventivne preglede, jer je za dobro zdravlje zuba i usne duplje neophodna prevencija.

Ako se pravovremeno uoči neko oboljenje, komplikacije i posledice će se na vreme sprečiti, a samim tim će moguća oboljenja biti izlečena. Stomatološke ordinacije u Beogradu su opremljene najmodernijom opremom, savremenim aparatima i uređajima i nimalo se ne razlikuju od evropskim ordinacija.

Sve dobro opremljene ordinacije koriste materijale u skladu sa najnovijim dostignućima. A to i ne čudi.

Naši stomatolozi se redovno usavršavaju, posećuju kongrese i seminare, simpozijume i druga stručna usavršavanja gde se čuju najrazličitija iskustva i nova znanja.

Kod nas je, za razliku od ordinacija u Evropi, cena stomatoloških usluga znatno niža. Zato se mnogi odlučuju da dođu u Beograd na pregled kod stomatologa ili se podvrgavaju nekoj drugoj stomatološkoj intervenciji.

Usluge po najvišim standardima

Stomatološke usluge su na najvišem nivou, bilo da je reč o uklanjanju nekih nedostataka ili poboljšavanju izgleda zuba.

Za svakog stomatologa najvažnija je preporuka zadovoljnog pacijenta, a široka paleta usluga je i u našim ordinacijama. Ali pacijenti se najčešće javljaju zbog nekoliko određenih intervencija. Reč je o sledećim intervencijama.

Zamena plombe i ugradnja belih estetskih plombi uglavnom su najčešći zahtevi zbog kojih se pacijenti javljaju stomatologu. Dugotrajan i komplikovan proces može da bude lečenje nedostatka zuba u vilici.

Zato je najvažnije izabrati pravilnu metodu lečenja, a stomatolog će vam reći koje su sve moguće opcije, cena usluga, a uz konsultacije sa lekarom vi odlučujete da li lečenje želite da nastavite.

Krunice, mostovi i zubni implanti

Neke od dilema su u vezi sa bezmetalnim krunicama ili metalokeramičkim, ali da li postoji neka razlika između njih pitanje je koje pacijenti često svojim lekarima postavljaju.

Rešenje za lečenje pojedinačnih zuba koji još uvek imaju zdrav koren jesu krunice. Drugim metodama lečenja pribegava se kada pacijentu nedostaje dva ili više zuba u vilici. Najčešće se pribegava ugradnji mostova, a pacijenti se sve ćešće odlučuju za ovu metodu.

Ipak, trajnije rešenje su zubni implanti, ali se za mostove pacijenti radije odlučuju. Ipak, cena zubnim implanta varira kao i cena mostova. Međutim, stomatolozi se pre odlučuju za kvalitetan materijal, jer ipak kvalitet mora da bude na prvom mestu.

Naravno, metoda lečenja zavisi od stanja u kojem se neki zub nalazi, ali i od pacijenta koji odlučuje o samo lečenju. Zato je najbolje da se javite stomatologu ukoliko imate neki problem, pa uz konsutaciju  sa njim rešite problem koje imate u vilici.

Pogledajte i ovo Još tekstova od autora