5 najzanimljivijih hotela u Beogradu

0

Beograd kao glavni grad sa oko 1,5 miliona ljudi u njemu, svoje turiste koji svakodnevno u njega dolaze, može da primi u brojnim hotelima, hostelima, kao i apartmanima i stanovima na dan.

Zbog manjeg broja hotela u odnosu na porast broja turista, sve je više agencija za iznajmljivanje stanova na dan u Beogradu. Na skoro svakoj lokaciji u gradu možete pronaći stan na dan i iznajmiti ga po povoljnim cenama.

Pored prelepo uređenih apartmana, Beograd može da se pohvali sa nekoliko veoma zanimljivih hotela na svojoj teritoriji.

Ovo je lista samo nekih od najupečatljivijih:

  1. Saint Ten Hotel

U srcu Vračara, nadomak Hrama Svetog Save, nalazi se ovaj visoko rangirani hotel. Saint ten hotel je hotel sa 5 zvezdica. Ima 55 soba i apartmana, gde svaka smeštajna jedinica odiše prefinjenošću i luksuzom.

Zgrada na čijem mestu je sada izgrađen hotel, sagrađena je 1929. godine. Arhitekta Stojan Veljković projetkovao je ovu kao i mnoge druge zgrade na ovoj i drugim lokacijama, dajući Beogradu specifičan pečat.

Sobe su opremnjene visoko-kvalitetnim sadržajem koji zavodi luksuzom, a svojom udobnošću ni jednog gosta ne ostavljaju ravnodušnim.

Pored usluga transfera, hemijskog čišćenja, pranja i peglanja, u okviru hotela se nalazi frizersko-kozmetički salon. Usluga masaže je takođe dostupna svim gostima hotela.

  1. Square Nine Hotel Belgrade

U srcu starog dela grada Beograda nalazi se ovaj šarmantni hotel sa 5 zvezdica.

U centralnom delu lobija, koji se nalazi odmah pored bara i restorana, nalaze se antikviteti u vidu nameštaja iz sredine prošlog veka

. Ne samo u ovom delu hotela, antikviteti su zaštitni znak hotela i nalaze se po čitavom hotelu. Nabavljani su na različitim aukcijama tokom dve godine.

Ostatak nameštaja dizajnirali su Fin Jul i Bruno Matson, stolove i stolice Ole Vanšer, Hans Vegner, Arne Jakobsen i Kare Klint, a barske stolice Arne Voder.

Pored lobi bara, hotel poseduje i restoran na čijem je čelu nemački kulinarski direktor Ajk Cimer. Na 7. spratu hotela nalazi se japanski restoran Ebisu, nazvan po japanskom bogu ribara.

Pored predivne autentične japanske kuhinje, ovaj restoran nudi i zatvoreni ali i otvoreni deo sa kog se pruža pogled na, prema mišljenju većine, najlepši deo grada Beograda – Dorćol.

  1. Hotel Heritage

Nedaleko od bulevara Kralja Aleksandra, na nešto drugačijoj lokaciji nalazi se hotel Heritage. Ovaj hotel za razliku od prethodna dva ima 4 zvezdice, ali su zato cene soba niže u poređenju sa prethodno opisana dva hotela. Ovaj hotel ima na raspolaganju 40 soba i apartmana. Projektovan je tako da zadovoljava sve ekološke i dizajnerske standarde koji smanjuju troškove održavanja i dugoročnog poslovanja.

Na poslednjem 9. spratu hotela nalazi se gastro bar sa najlepšim panoramskim pogledom na Beograd. Meni ovog gastro bara inspirisan je  mediteranskom kuhinjem i najrazličitijim i najkvalitetnijim vinima.

  1. Sky Hotel

Nedaleko od svih tuističkih znamenitosti u centru Beograda, u mirnom delu grada, nalazi se ovaj luksuzni hotel sa 4 zvezdice. Hotel je krenuo sa radom u aprilu 2018. godine i potpuno nov i moderan spreman je da ugosti i najzahtevnije goste.

Hotel u ponudi ima čak tri kategorije dvokrevetnih soba kako bu se prilagodio svakom gostu u odnosu na ono šta mu je potrebno. U svojoj ponudi ima i porodičnih soba, tako da je ovaj hotel prilagođen svim uzrastima i životnim dobima.

  1. 88 Rooms Hotel

Ovaj hotel se nalazi u centru grada Beograda, tačnije u Takovskoj ulici. Čitava unutrašnjost hotela uređena je po Feng Shui pravilima i principima. U ovom hotelu nećete dobiti samo hladni luksuz, ovde ćete dobiti i toplu dobrodošlicu.

Feng Shui projekat Sandre Drinčić učinio je da svaka soba bude uređena tako da se u njoj osećate dobro. Od kombinacije boja, materijala, rasporeda nameštaja pa sve do idealne temperature, sve kako biste imali dobar osećaj i miran san.

U ovom hotelu su ugrađeni posebni pročišćivači za vodu i reklo bi se da se briga o gostima podigla na jedan sasvim nov nivo.

Svaki od ovih 5 hotela u Beogradu na svom sajtu ima vizuelnu turu kojom možete zaviriti u ambijent ovih zdanja. Nadamo se da smo vas inspirisali da posetite Beograd i smeštaj pronađete u nekom od prelepih apartmana.

Loading...

Pogledajte i ovo Još tekstova od autora