Top 3 sajta za rezervaciju smeštaja

0

Kada govorimo o rezervaciji hotela i smeštaja, tuisti danas imaju više opcija. Neke od njih su da koriste web sajt samog hotela, sajt turističke agencije ili da koriste sajtove kao što su Trivago ili Kayak, koji porede rezultate sa više sajtova.

U eri interneta, samostalno raspolažemo većinom informacija, te je proces rezervacije, a sada i plaćanja preko interneta znatno olakšano.

Ukoliko nam je potreban smeštaj, najčešće se samostalno upustimo u potragu za istim. Broj hotela, apartmana, hostela i studija je ogroman, a cena najviše zavisi od same lokacije (destinacije) i opremljeniosti smeštaja.

Bilo da tražite stan na dan u Beogradu ili na nekom drugom mestu, možete se osloniti na neke od najpoznatijih sajtova. Neki od njih pružaju mogućnost besplatnog otkazivanja, te vam kartica i raspoloživi novac, zapravo često nisu ni potrebni.

Ubedljivo najpoznatiji kanal za rezervaciju smeštaja na našim prostorima je sajt Booking.com. Ovaj sajt je specijalizovan za pretragu hotela, apartmana, ali i drugih oblika smeštaja, te nismo iznenađeni što je upravo taj sajt na vrhu ove male top liste.

Korisnici ovog sajta izveštavaju o visokom stepenu zadovoljstva uslugama koje Booking pruža, a naročito su zadovoljni lakoćom sa kojom rezervišu svoj smeštaj.

Proces pretrage počinje sa odabirom destinacije i datuma putovanja. Kasnije, koristeći alate koji su sastavni deo sajta, možete olakšati sebi proces potrage i uštedeti vreme. Postavljanjem i podešavanjem različitih filtera, na primer po delovima grada, rezultiraju nam se samo na primer, apartmani sa Slaviji ili Novom Beogradu, u zavisnosti od želja i potreba.

Ovakav vid pretrage je idealan ukoliko tražite porodični ili poslovni hotel gde je blizina određenog objekta nezaobilazna. Kada napokon pronađete idealno mesto za smeštaj, klikom na njega dobijate dodatne informacije i važne detalje o poslovnoj politici, opremljenosti, parkingu, internetu i ceni.

Ukoliko niste pored laptopa ili kompjutera, rezervacija se može obaviti i preko mobilnog telefona putem aplikacije, što je super pogodnost ukoliko niste kod kuće ili vam treba rezervacija u poslednjem momentu.

Hotels.com je još jedan sajt na kome možete potražiti smeštaj. Veliki izbor hotela, apartmana i hostela nudi mogućnost ogromne uštede, ponekad i do 50 procenta po smeštajnoj jednici. Njihovi nagradni programi su veoma dobri i privlačni za ljude koji često putuju.

Hotels.com pruža mogućnost da osvojite besplatno noćenje na 10 bukiranih noćenja sa njihovog sajta. Ovi programi lojalnosti nisu toliko česti među sajtovima za rezervaciju smeštaja, te ukoliko ste zainteresovani da osvojite neki od ovih programa, pogledajte šta ovaj sajt nudi. K

ao i booking.com i hotels.com ima svoju mobilnu aplikaciju koja takođe olakšava proces same rezervacije, naročito kada su hitne i brze rezervacije u pitanju.

Trivago.com je kompanija koja je osnovana 2005. godine u Diseldorfu u Nemačkoj. To je sajt koji objedinjuje 250 sajtova za rezervaciju hotela i u njemu možete pronaći ponudu od preko milion hotela. Većina ljudi, pre nego što odluči da bukira određeni hotel, prvo proveri na Trivagu da li taj isti hotel može iznajmiti po još jeftinijoj ceni, obzirom da Trivago poredi cene svih hotela na svim sajtovima i daje najjeftiniju ponudu. Mesečni broj poseta ovom sajtu je izvanredan i prelazi 120 miliona, a u sezoni i više.

Dobar dizajn i lako korišćenje sajta prilikom rezervacije, korisnici ocenjuju najvišm ocenom. Kao i prethodna dva i ovaj sajt je lansirao svoju android i iOS mobilnu aplikaciju za brzo rezervisanje smeštaja gde god da se nalazite.

Koji od ova 3 web sajta vi najčešće koristite?

Loading...

Pogledajte i ovo Još tekstova od autora