Dentalni turizam u Beogradu

0

Koliko daleko biste trebali da putujete da biste posetili svog stomatologa? Možda ste već čuli za dental turizam preko prijatelja, društvenih mreža ili TV-a.

U poslednjih nekoliko godina, ovaj trend spajanja lepog i korisnog je definitivno u porastu.

Šta je stomatološki turizam?

Stomatološki turizam, poput medicinskog turizma, je kada putujete, najčešće u drugu zemlju, u potrazi za alternativnim uslugama.

Razlozi za stomatološki turizam mogu biti mnogi, ali krajnji cilj je istražiti sve opcije i ne ograničavati se samo na one koje pružaju stomatološke usluge u vašoj neposrednoj blizini.

Često to može dovesti do toga da ljudi putuju u potrazi za stomatologom ili oralnim hirurgom koji u potpunosti ispunjava njihove potrebe, bilo da su u pitanju cena, kvalitet, stručnost ili bilo koji drugi kriterijum.

Zašto je stomatološki turizam postao tako popularan?

Izveštaj iz 2012. godine od strane senatora Berni Sandersa procenjuje da je broj Amerikanaca bez zubarskog osiguranja blizu 130 miliona. To je otprilike 40% populacije u SAD.

Uz prosečnu uštedu koja po proceni građana iznosi oko 70% lako je zamisliti zašto je ovo poslovanje sada uobičajena praksa nego ikada ranije.

Ove uštede su u stvari toliko radikalne da biste platili manje za avionsku kartu, stomatološku intervenciju i čak nekoliko dana odmora u Srbji nego kada biste platili samo za neku srednje zahtevnu stomatološku intervencju u SAD-u, Kanadi, Švajcarskoj, Nemačkoj, Franskuskoj i tako dalje.

Možemo primetiti da u našu zemlju sve veći broj posetilaca dolazi upravo zbog dentalnog turizma. Za sada je broj posetilaca u porastu, a najveći broj dental turista se beleži upravo iz Austrije, Nemačke, Švajcarske, Francuske, Italije, Norveške, Belgije i Australije.

Postoji mnogo razloga zbog kojih su cene za stomatološke usluge u Beogradu toliko niže u odnosu na  inostranstvo: niži troškovi rada, niži fiksni troškovi, niže školarine i rastući tehnološki standardi ukupno utiču na smanjenje troškova usluge stomatologa, a samim tim i veću potražnju za istim.

Dental turizam u našoj zemlji

Beograd je najbolji izbor i središte Evrope za dental turizam. Zapravo, Srbija je najpopularnija evropska zemlja za stomatološki turizam.

Beograd je pun stručnih stomatologa, najsavremenijih i visoko kvalifikovanih kadrova. Veliki broj stomatoloških ordinacija kako u Beogradu tako i širom Srbije, daje vam mogućnost da odaberete zubara koji je baš za vas, a da je pritom jeftiniji i to 70% u odnosu na usluge stomatologa u zemlji iz koje dolazite.

Dok boravite u našoj zemlji možete obići Beograd i njegove znamenitosti i kulturno istorijska nasleđa. Možete posetiti Novi Sad, grad koji se nalazi na svega sat vremena od glavnog grada Srbije. Ukoliko ste ljubitelji prirode, kroz Beograd teku dve reke Sava i Dunav, te možete uživati u dnevnoj varijanti ispijanja kafe, ali i noćnoj kada prelepi beogradski kejevi postaju centar noćnog provoda na Balkanu. Planina Avala i Kosmaj su nezaobilazne destinacije svim ljubiteljima prirode i planinarenja, gde možete uživati u prelepom pogledu i čistom vazduhu.

Beograd obliluje muzejima i galerijama kako na Novom tako i u Starom delu grada. U proleće, Botanička bašta je prava oaza mira i ljubavi. Ovaj grad nudi za svakoga po nešto, od besprekornog šopinga i nezaboravnog provoda do pecanja na Adi Safari.

Kada stupite u kontakt sa nekom stomatološkom ordinacijom u Beogradu, ugovorite usluge, cenu, eventualne popuste na porodične i familijarne pakete, raspitajte se i oko smeštaja, jer neki od njih svojim pacijentima nude besplatan apartman u srcu Beograda.

Spojite lepo i korisno, uživajte u besprekornom osmehu i nazaboravnom odmoru u Beogradu.

Loading...

Pogledajte i ovo Još tekstova od autora