Romantična mesta u Srbiji koja treba da posetite

0

Romantična mesta u Srbiji koja bi trebalo da posetite nalaze se u ovom tekstu. Uživajte u čitanju i želimo vam lep provod gde god da krenete.

Dvorac ,, Fantast”

Veoma romantično mesto koje bi trebalo da posetite ukoliko za to imate priliku je dvorac ,, Fantast” . Naime, krajem 19. veka čovek po imenu Bogdan Dunđerski, koji je bio izuzetno bogat, na svom velikom imanju sagradio je dvorac o kome je maštao.

Na pomenutom imanju danas se nalazi prenoćište po imenu ,, Fantast” . Tu se nalazi i izuzetno velika ergela, pa shodno tome zimi se možete voziti kočijama u fantastičnom prizoru. Kraj dvorca se prostire park, a dvorac možete obići uz pratnju vodiča.

Palićko jezero

Ovo jezero nalazi se u blizini Subotice i odlikuje se lepom prirodom. Takođe, kraj njega se nalazi i mesto za šetnju, parkovi ali i restorani i kafići. Smeštaj možete naći po povoljnoj ceni.

Jezero Palić danas se smatra jednim od omiljenih izletišta zbog bogatstva sadržaja koje nudi. Mesto Palić sadrži i Zoološki vrt, Letnju pozornicu, kupališta i brojne sportske terene.

Krupajsko vrelo

Pomenuto vrelo nalazi se u istočnoj Srbiji, u neposrednoj blizini mesta Žagubica. Krupajsko vrelo pripada kraškim vrelima i odlikuje se po svojoj savršenoj lepoti. Ono se nalazi u dolini Krupajske reke i okruženo je puzavicama i različitim vrstama drveća. Jezero čija je voda veoma hladna obiluje divnim bojama koje ostavljaju veliki utisak na turiste. Naime, isto preliva nijansama zelene i plave boje, a u jednom delu voda je tirkizna i veoma lepa. Krupajsko vrelo krije svoje tajne i mitove, pa prema informacijama ispod jezera nalaze se podvodne pećine i tuneli.

Sa svojom voljenom osobom posetite ovo mesto, jer ćete dugo biti pod utiskom boja i lepote koju nudi priroda na ovom mestu.

Etno selo ,, Moravski konaci”

Pomenuto etno selo nalazi se nadomak mesta Velika Plana, na nekih 100 kilometara od Beograda. Ovo selo je izgrađeno tako da predstavlja staro srpsko selo koje podrazumeva drvene kuće, restoran u etno stilu i jezero koje ga okružuje.

Romantičan doživljaj pruža se dok šetate preko jezera drvenim mostićima, vozite se čamcem ili pak imate osećaj da ste u minulim vremenima. Na ovom mestu nalaze se i spa centar kao i bazen gde možete uživati.

Salaš 137

Pomenuti salaš predstavlja pravo romantično mesto koje je idealno za parove jer izgleda nesvakidašnje. U pomenutom salašu pregršt je detalja koji deluju starinski a ujedno i romantično. Idealan je za beg od svakodnevnice gde ćete uživati sa svojom voljenom osobom.

Na ovom salašu u restoranu atmosferu upotpunjuju tamburaši, a takođe tu su i saune i sala za fitnes.Konjički klub ,, Jastreb” sastavni je deo Salaša 137 pa shodno tome možete se oprobati i u jahanju.

Vlasinsko jezero

Isto se nalazi u jugoistočnom delu Srbije, u blizini mesta Surdulica. Ovo mesto trebalo bi da posetite jer sadrži prelepu netaknutu prirodu koja predstavlja kontrast boja koje su pravi raj za oko posmatrpača.

Jezero je posebno zanimljivo jer sadrži plutujuće ostrvo. Odličan vazduh, pregršt šuma, potoka i izvora lekovite vode krasi ovo mesto. Ukoliko želite da uživate u prirodi obavezno posetite ovo mesto.

Mokra Gora i Mećavnik

Na pomenutom mestu doživećete pravu čaroliju. Fantastičan pejzaž koji obuhvata brda i proplanke, koji se stapaju sa nebom, uz cvrkut ptica i čist planinski vazduh ostaviće jak utisak na vas i vašu voljenu osobu.

Miris divljeg cveća ispunjava prostor, a mnoštvo drvenih kućica vraća vas u pređašnja vremena i otima vas od stvarnosti. Vožnja vozićem Ćirom upotpuniće vam doživljaj ovog divnog mesta.

Kamena gora

Kamena gora nalazi se nadomak Prijepolja i obzirom da seoski turizam počinje da bude aktuelan, ista postaje sve poznatija među ljudima. Stari ili sveti Bor predstavlja simbol Kamene gore. Pomenuti bor smatra se najstarijim na teritoriji naše zemlje, pa shodno tome često ga turisti obilaze.

Ista je poznata po divnoj prirodi koja je netaknuta i koju ispunjavaju šarenoliki pejzaži. Čist vazduh, cvrkut ptica, bezbroj livada sa kojih se širi miris cveća krase Kamenu goru. U Kamenoj gori stanište su našle i mnogobrojne retke životinjske vrste.

Ukoliko želite da sa voljenom osobom pronađete mir i prijatnu atmosferu gde ćete uživati u svakom danu, stopljeni sa prirodom koja vas okružuje, predlažemo vam odlazak na Kamenu goru. Ne sumnjamo da će vam se ista dopasti.

Etno selo ,, Začarani čardaci”

Kraj planine Tare, koja obiluje prirodnim lepotama od kojih zastaje dah, stvoreno je etno selo ,, Začarani čardaci”. Okruženo prelepim pejzažem koji sadrži cvetne livade i četinare stvara se velelepni prizor ispunjen šarenilom boja koji će savršeno uticati na vas i vašu voljenu osobu stvarajući pravu romantičnu idilu.

Ovo etno selo sadrži i park, a i staze za šetnju koje su uređene. Isti sadrži mesta koja su predviđena  za prenoćište. Svež planinski vazduh u kombinaciji sa zvucima prirode i nestvarnom okruženju, stvoriće pravu romantičnu atmosferu.

Zaovine – čarobno selo

Nestvarna lepota krasi ovo divno selo, koje obiluje magičnim predelima koji bude lepotu u očima posmatrača. Brda koja se prepliću, šarene cvetne livade, prostranstva koja očaravaju pri prvom pogledu krase Zaovine.

Pomenuto mesto poznato je i po legendi da je upravo tu Pančić otkrio omoriku. Prelep vidikovac nalazi se u ovom mestu i pruža čaroban prizor. Na ovom mestu krajem 20. veka nastalo je Zaovinsko jezero, a isto danas predstavlja simbol Tare.

Prema rečima posetioca, celokopan ambijent se mora doživeti jer je nemoguće isti rečima dočarati. Netaknuta priroda stvara savršenu romantičnu atmosferu u kojoj ćete uživati sa voljenom osobom.

Uvac

Savršen prizor koji se pruža gledajući isprepletene meandre koje je priroda sama udesila, predstavljaće jedan od veoma romantičnih prizora koje ćete doživeti naročito ako se na ovom mestu nađete sa vašom voljenom osobom.

Različite nijanse zelene boje, čista voda reke Uvac i svež vazduh stvaraju savršen spoj koji pozitivno utiče na čoveka. Čarolija ovog mesta preneće se na vas jer ćete istim biti očarani.

Taorska vrela

Valjevski kraj sadrži jedne od najlepših  izvora na teritoriji naše zemlje, a to su svakako Taorska vrela. Nekada davno, slike pomenutog vrela krasile su različite brošure koje su imale namenu da na najbolji način predstave SFRJ. Njihov prvobitan izgled dosta je narušen kako bi se ispunile potrebe Kosjeričkog vodopada. Međutim, proleće donosi bujanje vodopada pa shodno tome ovo mesto trebalo bi posetiti u pomenutom periodu.

Taorska vrela smeštena su u mestu Donje Taore. Vrelo izbija iz otvora jedne pećine što izgleda veoma interesantno, a zanimljiv podatak je da ovde postoji i više vodenica. Taj broj je nekada bio veliki a danas ih ima nekoliko ali su podjednako vredne i danas.

Pomenuto vrelo trebalo bi da posetite sa svojom voljenom osobom jer pružaju neverovatan osećaj stapanja sa prirodom.

Jagoštica

Pomenuto mesto pripada opštini Bajina Bašta koje se nalazi kraj planine Tara. U Jagoštici oivičen je kanjon Tara, a takođe se za ovo selo kaže i da je na samoj ivici po svom opstanku. Netaknuta priroda ovog mesta kao i izolovanost od svakodnevnice čini ovo selo jedinstvenim. Jagoštica nije selo kao sva ostala. Ono je drugačije po mnogo čemu. Ukoliko ste spremni da se upustite u avanturu i pomerite sopstvene granice, probudite u sebi avanturistički duh i dodjite u Jagošticu. Do ovog sela stiže se putem planina, šuma i stena. U njemu ima oko 38 kuća, a neverovatan podatak je da u ovom selu nema prodavnice.

Naime, najbliža prodavnica ljudima je daleko, jer se nalazi na nekih 40 kilometara od ovog sela. Ono što je posebno interesantno i nesvakidašnje je da u ovom selu nema interneta niti mobilnih mreža. Čini vam se neverovatno, zar ne? Verovatno se pitate šta je romantično u ovom mestu, a mi ćemo vam na to odgovoriti – priroda! Postoje stvari koje se ne mogu kupiti novcem, i koje su same po sebi jedinstvene a to je svakako selo Jagoštica. Netaknuta priroda, snažan duh stanovnika ovog mesta, prelepi prizori koji vas okružuju , pružiće vam savršen doživljaj.

Smeteško jezero

Prema zvaničnim podacima, naučnici tvrde da je pomenuto jezero nastalo od lednika pre više miliona godina. Naime, Smeteško jezero nalazi se na oko 200 m od centra Kopaonika. Prelepo prirodno bogatstvo okružuje pomenuto jezero, a ono po čemu se isto izdvaja su plutujuća ostrva.

Neki od posetioca rešeni su da se oprobaju u vožnji ovim ostrvama koja plutaju koristići vesla. Nesvakidašnja priroda prepletena mitovima vezanih za nastanak pomenutog jezera predstavljaće interesantan doživljaj.

Ravno selo

Pomenuto selo nalazi se u Vojvodini i odiše prelepim prirodnim pejzažem. Smatra se da je isto nastalo u toku 15. veka, a obzirom da se isto nalazi na ravnoj površini otud i njegovo ime.

Ovo mesto trebalo bi da posetite ukoliko želite da zajedno sa svojom voljenom osobom pobegnete iz grada, od svakodnevnih obaveza i uživate u mirnom okruženju, okruženi lepotom prirode i novim predelima. Ne sumnjamo da ćete zajedno uživati u novoj avanturi.

Loading...

Pogledajte i ovo Još tekstova od autora