Odlučili ste da se selite? Evo šta prvo treba da uradite!

0

Dakle, kocka je bačena! Odlučili ste da se selite i, kako to obično biva kada donesete (dobru) odluku, želite da sve aktivnosti počnu što pre.

Ne znamo da li ste se ranije selili ili je ovo prvi put da počinjete da „svijate gnezdo“ na nekoj drugoj lokaciji, ali moramo da vas upozorimo na to da selidba nije nimalo naivna!

Naravno, prvi i najteži krug koji predstavlja samu odluku da promenite prebivalište ste uspešno „preživeli“, ali slede drugi i treći koji donose svoje izazove.

Tokom drugog kruga je potrebno pronaći savršeno mesto koje će biti vaš novi dom, dok vam na kraju preostaje možda i fizički najteži deo – pakovanje i odlazak u novi život.

Za početak, sada kada znate da želite da se selite, hajde da prođemo kroz naredne korake koje treba preduzeti kako biste što brže, lakše i bezbolnije mogli da pređete u završnu fazu selidbe i napokon se skrasite u svom novom domu.

Samostalno ili uz (stručnu) pomoć

I sami znate da postoji bezbroj agencija za nekretnine koje nude svoju stručnu pomoć u ovakvim situacijama, ali takođe znate da svoj savršeni stan možete da pronađete i samostalno, pomoću jednog od mnogih sajtova sa oglasima za izdavanje ili prodaju stanova.

Na kraju krajeva, bitno je da imate opcije, a na vama je da odlučite da li ćete svoje poverenje pokloniti jednoj od agencija za nekretnine ili ćete pak raditi „na svoju ruku“. Šta god da je vaš izbor, razmislite dva puta jer obe opcije imaju svoje prednosti.

Lokacija

Kada su selidbe u pitanju, izbor lokacije na kojoj će se naći vaš novi dom je jedan od najvažnijih izbora koji treba da napravite.

Inače, da li znate da je prodaja stanova na Novom Beogradu naglo „skočila“ u poslednje vreme? Ovaj podatak nije neočekivan, budući da mnogi veruju da je baš Novi Beograd savršeno mesto za život, ako je potrebno odabrati jednu opštinu u samom Beogradu. Novi Beograd zaista jeste grad za sebe, a dok mame hvale brojne parkove i igrališta za decu, tate su oduševljene mogućnostima za parkiranje kojih je zaista mnogo.

Naravno, vaš izbor lokacije ne mora da zavisi od toga šta misle drugi, već od onoga što je vama neophodno, kako u odnosu na posao, tako i u odnosu na školu, fakultet ili generalno deo grada u kojem imate najviše obaveza ili u kojem provodite najviše vremena.

Izgled nekretnine

Sada treba odrediti i tip i izgled nekretnine. Želite stan ili možda ipak kuću? Da li vam je bitno da vaš novi dom već bude namešten i opremljen ili biste se ipak sami bavili uređenjem enterijera? Koliko prostorija vam je potrebno? Ako birate stan, da li vam je bitan sprat na kojem se nalazi ili vam odgovara bilo šta?

Pre nego što počnete da razgledate stanove ili kuće, bilo bi dobro da imate odgovore na ova pitanja, ali nije obavezno – možda ćete upravo razgledanjem i „merenjem“ različitih opcija shvatiti šta je to što je vama neophodno. Ili, ko zna, možda kroz razgledanje nekretnina u potpunosti promenite svoja očekivanja i želje!

Dodatni benefiti

Na kraju, nekima je bitno da im se u blizini novog doma nalazi makar jedna prodavnica ili apoteka ili da ima mesta za parkiranje ili da je povezanost sa drugim delovima grada zadovoljavajuća ili da kraj jednostavno bude lep, miran i bezbedan.

Ukoliko i sami volite da idete u detalje, razmotrite i ove činioce kada budete donosili finalnu odluku o kupovini ili iznajmljivanju.

Loading...

Pogledajte i ovo Još tekstova od autora