Nei Pori Grčka – utisci, iskustva, plaže, slike, apartmani, cene, letovanje 2018

0

Nei Pori predstavlja jedno malo mestašce u Olimpijskoj regiji, koji broji oko 630 stanovnika. Spada u novija grčka letovalište, obzirom da je isto izgrađeno oko sedamsesetih godina. U njegovoj neposrednoj blizini nalazi se Platamon.

Nei Pori je mesto koje odiše morskim duhom i pruža savršen odmor. Pogled na planinu Olimp probudiće u vama želju za poznavanjem mitologije, jer ćete u tom pogledu uživati. Pomenuto mesto krase različite vile u kojima odsedaju turisti, a takođe u istom se nalazi i veliki broj restorana i taverni , u kojima ćete moći da probate neke od grčkih specijaliteta. Duh ovog morskog gradića upotpunjuje postojanje dugačkog šetališta kraj obale. Šetajući istim uživaćete u zalascima sunca ovog mesta.

Ovaj grad je nekada bio ribarsko selo, a danas se sastoji iz dva dela – starog i novog. ,,Nei Pori” u prevodu znači ,, Novi Pori”, a od starog dela razdvaja ga jedna crkva. Turistima se proporučuje da prilikom posete ovog mesta posete i drugi deo grada koji je takođe interesantan. U starom delu Nei Porija imaćete priliku da uživate u divnom pogledu, obzirom da se iz istog pruža savršen pogled na divno Egejsko more.

U ovom mestu možete pronaći zabavu nezavisno o kom uzrastu se radi. Nei Pori sadrži dosta rekvizita koji su podređeni deci poput Luna parkova, parkova u kojima se nalaze ljuljaške, tobogani, klackalice, vrteške i ostali elementi koji su deci jako zanimljivi. Odrasli koji reše da svoj odmor provedu u Nei Poriju mogu se zabaviti sportovima na vodi, šetnjom kraj mora ili pak posetom neke od taverni ili restorana u Nei Poriju.

Plaža ovog mesta je duga, pa shodno tome ima mesta za sve turiste koji dođu u pomenuto mesto. Podaci govore da je ista duga 6 km a široka oko 100m. Voda je veoma čista, prozirna i takođe topla. Ulaz u more je postepen, postoji plićak koji se smatra prednošću zbog prisustva dece.

Klima u Nei Poriju je veoma prijatna, dani su topli a noći svežije pa su zato pogodne za spavanje. Smatra se da se radi o sudaru banjske i  mediteranske kilme, koja daje pozitivan efekat u šta se možete uveriti dolaskom u ovaj grad.

Prema iskustvima putnika, iz pomenutog mesta poneli su jako lepe uspomene, jer tvrde da se ovde mnogo toga lepog može videti. Različiti izleti organizuju se u Nei Poriju, pa možete posetiti još neka zanimljiva mesta tokom letovanja. Najčešći izleti su do ostrva Skijatos, kao i do mesta Soluna i manastira meteora, pa shodno tome veliki broj turista ih posećuje svake godine. Neposredno pored mesta Nei Pori nalaze se mnogobrojna arheološka nalazišta, pa ukoliko vas interesuju ista, možete se raspitati i posetiti ih.

Crkva Svetog Nikole kao i Crkva Svetog Dimitrija veoma su lepe i vredne su pomena, pa ukoliko ste vernik možete ih posetiti. U centru Nei Porija nalazi se crkva posvećena svetoj Marini, pa istu možete posetiti takođe.

Stari Pantelejmon takođe je mesto koje je vredno pomena. Ukoliko dođete u Nei Pori, do istog možete stići lako jer se nalazi u blizini. Reč je o jednom selu koje se odlikuje prirodnim lepotama, koje će u vama izazvati oduševljenje. Često se govori da je ovo mesto dokaz o lepoti Grčke.

Turistima u mnogome olakšava kretanje vožnja sopstvenim automobilom u odnosu na turiste koji su u ovaj grad došli autobusom. Ukoliko dođete automobilom, imaćete više prilika da svoj odnos iskoristite na najbolji mogući način obilazeći različita mesta.

Do Platamona, kao i do Litohrona takođe možete otići iz Nei Porija jer se do istih često organizuju izleti. Zato, ukoliko ste avanturističkog duha, iskoristite ovu priliku da pored ovog divnog mesta posetite još neka, koja su podjednako interesantna.

Poseta Atini ili pak Delfina, takođe može biti jedan od izleta pa ako ste u prilici, nećete pogrešiti ako posetite iste. Takođe, ukoliko želite da malo bolje upoznate grke i njihovu tradiciju, preporučujemo vam da uživate tokom grčke večeri.

Utisci i iskustva

Prema iskustvima ljudi koji su posetili ovo mesto, interesatan je podatak da negativnih komentara skoro i da neme. Utisci putnika prepuni su rečima hvale za Nei Pori. Oduševljenje je najveće među roditeljima i decom, obzirom da je pomenuto mesto za njih veoma interesantno na osnovu bogatih sadržaja.

Roditeljima je najpre bitno da mesto u kome će letovati sadrži parkove, mesto za šetnju, lepu plažu kao i da u istom postoji plićak u kome će se deca brčkati. Na osnobu njihovih kriterijuma, shvatamo da je Nei Pori zaista porodično mesto.

Međutim, prema iskustvima mladih parova ili onih koji u isti dođu sa društvom, shvatamo da i njih Nei Pori ne ostavlja ravnodušnim. Navode kako u ovom mestu noćnog života skoro i da nema, ali pak postoji dosta taverni kao i kafića i restorana u kojima se čuje živopisna muzika koja zadovoljava njihovu potrebu za provodom. Kao posebno oduševljenje navode plažu ovog mesta.

Takođe, turisti jako hvale klimu Nei Porija, pošto noći nisu pretople i pogodne su za spavanje. Prema njihovim rečima, komarci kao da tamo ne postoje.

Ukoliko ne znate gde ćete letovati narednog leta, toplo vam preporučujemo Nei Pori. Verujemo da pored ostalih zadovoljnih turista, i vaš odmor biće divan.

Plaže

Kao što smo već pomenuli u ovom tekstu, Nei Pori sadrži veliku plažu koja je obasuta najfinijim peskom. Ona upotpunjuje njenu lepotu kristalno čistog mora. Ista se redovno održava, a takođe na njoj se mogu naći i brojni tuševi i kabine, pa obzirom da je to ponekad jedan od uslova turista za odabir plaže, ona svakako ispunjava njihova očekivanja. Ulaz u vodu nije preterano dugačak, a postojanje plićaka naprosto oduševljava roditelje koje tu provode vreme sa svojom decom.

U blizini plaže nalazi se mnogo kafića i restorana gde možete otići na ručak ili pak popiti piće. Ležaljke se najčešće iznajmljuju u kafićima tako što naručite dva pića i istu dobijete gratis.

Kao savet ostalih turista, preporučujemo vam da tokom vikenda poranite kako biste zauzeli mesto na plaži obzirom da su velike gužve. Poznato je da vikendom ostali grci iz različitih delova ove zemlje posećuju pomenuti grad, kako bi se kupali i uživali kraj mora nakon naporne radne nedelje.

Negativna strana može biti ta što se u određenom delu godine pojavljuju meduze u moru, za koje se smatra da su bezopasne ali svakako turistima se preporučuje opreznost. Mnogima nije prijatno kada ih vide pa tada izbegavaju ulazak u vodu.

Plaža Nei Porija je najčešće mesto gde borave porodice sa decom, obzirom da ovo mesto ispunjava sve uslove jednog roditelja.

Apartmani

U Nei Poriju naći ćete u ponudi veliki broj apartmanskih smeštaja. Iako se za cenu istih morate raspitati u turističkim agencijama ili pak kod vlasnika istih, mi ćemo vam izdvojiti one koji su po iskustvu putnika najzanimljiviji.

Vila Chloros – Ova smeštajna jedinica nalazi se u Novom delu grada i u neposrednoj je blizini mora. Od istog ga odvaja nekih 80m, dok do centra grada ima nekih 500 m. Ova vila sadrži i studije i apartmane. Ista je lepo opremljena, nameštaj je nov i sadrži sve potrebne kuhinjske elemente za svakodnevno funkcionisanje jedne porodice. Upotreba klima uređaja ne spade u cenu smeštaja, već se ista mora doplatiti.

Vila Olympic house – Ova vila nalazi se na divnom mestu, pokraj plaže pa turistima ne treba mnogo da stignu do iste i njena pozicija se smatra velikim plusom. Ista sadrži i recepciju i lift. Gostima ove vile obezbeđen je privatan parking gde mogu ostaviti svoja vozila, a posebnom pogodnošću smatra se klima uređaj koji je uračunat u cenu ovog smeštaja. Struktura smeštaja podrazumeva 1/2, 1/3 i 1/4 smeštajne jedinice. Takođe, internet u istom spade u cenu smeštaja i dodatno se ne doplaćuje.

Vila Atos – Pomenuta vila nalazi se u blizini plaže, pa shodno tome sa iste se pruža divan pogled na more. Ovaj smeštaj obuhvata 1 /2 i 1/3 smeštaje, koji sadrže kuhinje koje su dobro opremljene. U toku boravka jednom se menja posteljina u smeštaju, a klima uređaj je uključen u cenu istog pa nije potrebno istu doplaćivati.

Vila Ana – Ovaj smeštaj nalazi se u novom delu mesta, pa ga od plaže deli nekih 200m. Isti sadrži dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne studije koji su skromno opremljeni , a u klima uređaj i tv se dodatno naplaćuju, odnosno ne spadaju u cenu smeštaja. Ova vila sadrži još i zidani roštilj čime se mogu poslužiti njeni gosti.

Vila Elza – Ovaj smeštajni objekat nalazi se na nekih 100 metara od plaže, dok je na istoj razdaljini i od centra grada pa je pozicija istog veoma dobra jer vam je sve u blizini. Ovaj smeštaj je interesantan jer sadrži lift, uređeno dvorište, besplatan internet i LCD televizore na kome možete gledati srpske kanale. Vila sadži trokrevetne i četvorokrevetne smeštaje pa shodno tome idealna je za porodice.

Vila Fotini – Ova vila nalazi se u mirnom delu grada, a od plaže je udaljena nekih 150 metara. U njenoj blizini nalazi se veliki broj prodavnica, kao i Karakteristična je po dvokrevetnim i trokrevetnim smeštajevima, a klima uređaj uključen je u cenu smeštaja.

Vila Giromania – Na samoj obali ovog grada, nalazi se pomenuta smeštajna jedinica. Obzirom da je kraj plaže, pogled iste upućen je ka moru. Sastoji se od dvokrevetnih i trokrevetnih smeštaja , koji sadrže dobro opremljenu kuhinju sa svim potrebnim elementima za svakodnevno funkcionisanje, kupatilo i terasu. U blizini iste nalazi se jedan restoran koji spada u poznatije pa možete na tom mestu ručati ukoliko ne volite da sami pripremate hranu u toku letovanja. Ukoliko želite da koristite klima uređaj, moraćete isti da doplatite.

Cene

Cene apartmana variraju u odnosu na period kada želite da odete u pomenuto mesto, da li je u pitanju predsezona ili sezona.

U sezoni za deset dana u prosečnoj  apartmaskoj smeštajnoj jedinici možete izdvojiti do 500e.

Loading...

Pogledajte i ovo Još tekstova od autora